Μπάσιος Γιάννης - Ηλεκτρολόγος τηλ.: 69 73 043843, 210 5753281

  ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

  Το πρώτο στάδιο των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σε κατοικίες, είναι το σπάσιμο των τούβλων. Αυτό γίνεται για να χτιστούν μετέπειτα οι ηλεκτρολογικοί σωλήνες, μέσα στις οποίες θα οδεύσουν οι αγωγοί και τα καλώδια της εγκατάστασης.

  Μαζί με τις σωλήνες, χτίζονται και τα κουτιά διακόπτου τα οποία είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση των πριζών - διακοπτών της εγκατάστασης.

  Οι λήψεις για την τοποθέτηση φωτιστικών σημείων στα ταβάνια γίνονται με τη χρήση «πλακέ» καλωδίων το οποίο καρφώνεται με ειδικές καρφίδες έως το κέντρο του ταβανιού. Το κέντρο του ταβανιού ορίζεται με στάθμη.

  Οι σωληνώσεις της ηλεκτρικής κουζίνας και των αναπόφευκτων «τυφλών» σημείων γίνονται με τη χρήση χαλυβδοσωλήνα ο οποίος θα πρέπει να είναι μονωμένος στο εσωτερικό του. Στην περίπτωση που δεν είναι μονωμένος ο χαλυβδοσωλήνας, χρησιμοποιούμε καλώδιο ΝΥΜ το οποίο στο εξωτερικό του έχει προστατευτικό μανδύα έναντι των αγωγών. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να προκληθεί μηχανική βλάβη στο σωλήνα και κατ' επέκταση στο καλώδιο που διέρχεται μέσα από αυτόν.

  Για την ομαλότερη διεξαγωγή της διαδικασίας του σταδίου των σωληνώσεων, χρειάζεται να τοποθετηθούνε κάσες ή ψευτόκασες από το μαραγκό έτσι ώστε τα κουτιά διακόπτου να έρχονται «αλφαδιά» με την κάσα. Η ίδια διαδικασία απαιτείται και για την τοποθέτηση του κουτιού του ηλεκτρικού πίνακα.

  Κάντε κλικ εδώ να δείτε τις φωτογραφίες από τις «ΣΩΛΗΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ» στα έργα μας

  Το νεο πιστοποιητικο ΔΕΗ

  Το νέο πιστοποιητικό ΔΕΗ σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει από 1/11/2011 αποτελείται από την:

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • ANTIKEΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
   Συχνά κεραυνοί ενδέχεται να δημιουργήσουν ανωμαλίες στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα ένα κύμα υπέρτασης να φτάσει στην είσοδο του ηλεκτρικού σας πίνακα και να…
  • Οικονομία ρεύματος
   Για οικονομικούς λογαριασμούς ΔΕΗ, αντικαταστήστε τους παλαιούς λαμπτήρες (πυρακτώσεως) με νέας τεχνολογίας (ψυχρής καθόδου ή LED).

  Επικοινωνία

  Λευκωσίας 30 & Καλυψούς 1
  Περιστέρι
  Αθήνα
  email: basiosgiannis@hotmail.com
  Τηλέφωνο:
  210 5753281
  Κινητό:
  69 73 043843

  © 2015 Μπάσιος Γιάννης. All Rights Reserved.